Agenda 2020

Breirol2020

De prachtige breirollen van Mariet Cools waren de inspiratie voor ons jaarproject. Op 8 januari zijn we gestart met de projectbespreking en op 15 januari begint officieel de praktijk, maar wie een week, een maand of een kwartaal later start kan zonder moeite invoegen in dit jaarproject. Hier kunt u de ontwikkelingen van onze breirollen volgen.

Breirol2020 wordt gemaakt met De Nieuwe Breibijbel ISBN 978-94-6359-102-7 door de Engelse ontwerpster Debbie Tomkies als uitgangspunt.


15 januari: 2e Openbare Breiles: Sokken

Op 15 januari hebben we de voeten gemeten en het eerste stuk besproken van het patroon. Alles is genoteerd en zodra alle proeflapjes zijn gebreid kunnen we starten met de opzet. Volgende week kijken we of de Grote Hiel gemaakt kan worden, en als het voorspoedig verloopt draaien we de hiel. Op 29 januari maken we hopelijk de eerste sok af. Deze 2e Openbare Breiles zorgt voor wat huiswerk. Lees hier verder.


6 februari de AvondBrei

Op 6 februari 2020 starten we feestelijk met de AvondBrei. In het gebouw van ’t Open Venster, Bernhardlaan 8A (tegenover het Bospark) hebben we een gezellige locatie gevonden.

Net als de locatie van het woensdagse BreiCafé, heeft ook dit gebouw een sociaal-maatschappelijke functie en hopelijk voegt de komst van de RibbelClub daar nog aan iets toe. Lees hier verder.


Iets voor elkaar breien


Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: