Agenda 2020

Breirol2020

De prachtige breirollen van Mariet Cools waren de inspiratie voor ons jaarproject. Op 8 januari zijn we gestart met de projectbespreking en op 15 januari begon officieel de praktijk, maar wie een week, een maand of een kwartaal later start kan zonder moeite invoegen in dit jaarproject. Hier kunt u de ontwikkelingen van onze breirollen volgen.

Breirol2020 wordt gemaakt met De Nieuwe Breibijbel ISBN 978-94-6359-102-7 door de Engelse ontwerpster Debbie Tomkies als uitgangspunt.


15 januari: 2e Openbare Breiles: Sokken

Op 15 januari hebben we de voeten Lees hier verder.


6 februari de AvondBrei

Op 6 februari startte de AvondBrei, maar ’t kwam nog niet echt van de grond. Nu na de Covid-sluiting nemen we wat meer pauze en na de zomer gaan we weer kijken wat de mogelijkheden zijn.

Hebt u belangstelling voor de AvondBrei, een voorkeur voor een bepaalde avond of iets anders te melden over dit onderwerp? Stuur ons svp een mailtje: alphense.ribbelclub@gmail.com

11 Maart: RibbelClub Jarig

Wat een leuk feestje was het, nèt voor de covid-19 toestand. Daarna hielden we online contact via groeps-beeldbellen met Zoom. Óók gezellig, maar bij lange na niet zo leuk als een echt BreiCafè. Maar op 3 juni starten we weer en we kijken er naar uit.

BreiCafé verjaardag

Mei, plastic-vrij !

Tijdens het verjaardagsfeest van de RibbelClub in maart ontvingen de deelnemers een toepasselijk cadeau: het patroon van een zakje met een bepaalde breitechniek. Een cadeautasje om te vullen met een mooie steen, een bonbon, een miniatuurflesje whisky of een aardig briefje wat je geeft aan de gastvrouw, de jarige of degene die je heeft geholpen. Dié kan het vervolgens ook weer doorgeven, zodat zo’n klein tasje een positief spoor door de wereld trekt.
Dat tasje stond in mei centraal bij de RibbelClub ivm de actie Mei Plastic Vrij.

3e Openbare Breiles: uitgesteld wegens Corona


Iets voor elkaar breien


Zomerdoekjes

wafelmotief maakt een mollig handdoekje

Als zomers project maken we dit keer kleine katoenen handdoekjes. Mooi in oplopende kleuren, mooi in fris wit, mooi in mollig dik garen of een wat fijnere versie. Heel fijn om zelf te houden maar ook als cadeautje zijn zulke handdoekjes altijd welkom. Maar eigenlijk is het allerleukste om ze te maken. Klein en makkelijk genoeg om mee te nemen en een paar naalden te breien. Met of zonder lusje, met of zonder borduursel. Bij de Gratis breipatronen staat de handleiding klaar om te downloaden.

Sara Baldwin motief
Sara Baldwin motief

Of je deze klassiekers nu maakt met gekleurd of met neutraal getint garen, ze zijn gewoon altijd mooi.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: